Samantha Dijkstra – van Leur is de hondenspecialist in Utrecht en omgeving

Puppypraatjes is een initiatief van Hondenschool Utrecht

Hondenspecialist Samantha

Samantha Dijkstra – van Leur van Hondenschool Sammie Utrecht

Ik ben Samantha en ik ben 32 jaar. Al van jongs af aan ben ik erg gek op dieren. Thuis hebben we altijd honden gehad, en ook nu ik op mezelf woon heb ik weer een hond. Ook ben ik erg gek op paarden en ben ik in het bezit van een eigen paard waar ik fanatiek wedstrijden mee spring.

Omdat ik zo gek ben op dieren ben ik in Utrecht de opleiding gaan doen voor dierenartsassistente. Ik heb 5 jaar bij DAP Amstel Vecht en Venen gewerkt en daarvoor heb ik 2 jaar als dierverzorger gewerkt bij de faculteit Utrecht.

Omdat ik het ook erg leuk vind om bezig te zijn met honden heb ik tevens een cursus hondentrainer gedaan en ben ik momenteel gediplomeerd gedragstherapeut. Ik heb dan ook mijn eigen hondenschool geopend in Utrecht (Groenekan). Ik beschik over een unieke eigen lokatie achter het huis van mijn ouders, dit weiland is helemaal afgezet zodat we niet bang hoeven te zijn dat de honden weglopen, of dat we gestoord worden door andere mensen.

Sinds 2013 heb ik de beslissing genomen helemaal voor mezelf te beginnen en heb ik mijn baan als assistente opgezegd. In 2013 heb ik mijn uitlaatservice opgezet, de Hondenschool uitgebreid en ben ik Gedragsconsulten privélessen gaan geven. Dit is uitgegroeid tot een groot bedrijf waarbij de uitlaatservice inmiddels vol zit en we 4 avonden in de week lesgeven bij de Hondenschool, uiteraard ben ik hier enorm trots op.

Sinds 2018 val ik regelmatig in bij dierenkliniek De Limes om zo ook up to date te blijven als assistente.

Op zoek naar een leuke hondenschool, uitlaatservice in Utrecht of online honden trainingen?